25. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční argentinské empanady s chutnou masovou náplní! Tento oblíbený jídlo je plný lahodných chutí a určitě vám zpříjemní vaše chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý recept a bavte se vařením jako pravý argentinský kuchař!
Suroviny
- 250g hovězího masa
- 1 cibule
- 1 paprika
- 1 rajče
- 1 vejce
- sůl, pepř, oregano, kmín
- listové těsto
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli, maso, nakrájenou papriku a rajče. Přidáme koření a necháme vychladnout.
- Na plech vyválíme listové těsto a vykrajujeme kruhy.
- Do každého kruhu dáme lžíci náplně a uzavřeme do tvaru půlměsíce. Okraje přitlačíme vidličkou.
- Empanady potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut.