24. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Šakšúka s vejci a rajčaty je jednoduché a chutné jídlo původem z izraelské kuchyně. Tato pikantní rajčatová omáčka se podává s osmaženými vejci a je ideální na rychlou a zdravou večeři. Podívejte se na náš recept a vyzkoušejte si připravit tuto lahodnou specialitu doma!
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 400 g slazených rajčat z plechovky
- 4 vajíčka
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý petržel na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezelenují.
- Přidejte nakrájenou červenou a žlutou papriku a nechte dusit asi 5 minut.
- Přidejte mletou papriku a kmín a promíchejte.
- Přidejte slazená rajčata z plechovky a nechte vařit asi 10 minut, dokud omáčka nezhustne.
- Do omáčky udělejte kapsy a do nich rozklepněte vajíčka.
- Přiklopte poklicí a nechte vařit asi 5 minut, dokud se bílek uvaří, ale žloutek zůstane tekutý.
- Po uvaření posypte sůlí a pepřem a ozdobte nasekaným čerstvým petrželem.
- Šakšúku podávejte s chlebem nebo pitou.