24. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Masový ragú s bramborami.
zdroj: Recepty 24/7

Masový ragú s bramborami je lahodné a syté jídlo, které vaše chuťové buňky rozhodně potěší. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a rozkoštejte se v jeho bohaté chuti. S naším receptem na masový ragú s bramborami se stanete skutečným mistrem v kuchyni!

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 400g loupaných rajčat z plechovky
  • 200ml vývaru
  • sůl, pepř, oregano, bazalka
  • olivový olej
  • 500g brambor

Postup

  1. Na oleji osmahneme na drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme do změknutí.
  3. Přidáme mleté maso a opékáme dozlatova.
  4. Přilijeme rajčatový protlak, loupaná rajčata z plechovky a vývar.
  5. Osolíme, opepříme a vmícháme oregano a bazalku. Vaříme 30 minut na mírném ohni.
  6. Mezitím uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  7. Na másle orestujeme brambory dozlatova.
  8. Servírujeme ragú s bramborami jako přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *