24. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské špagety s omáčkou bolognese
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské špagety s omáčkou bolognese jsou jedinečným spojením argentinské a italské kuchyně. Tento lahodný pokrm přináší chuťovou explozi díky kombinaci špaget s bohatou omáčkou bolognese plnou mletého masa, rajčat a bylinek. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou jízdu po chuťové dráze.

Suroviny

  • 400g špaget
  • 400g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 4 rajčata
  • 400ml rajčatového pyré
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, pepř, oregano, bazalka, olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme základní omáčku bolognese. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
  2. Přidáme mleté maso a dusíme, dokud maso nezezlátne.
  3. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, orestujeme a zalijeme rajčatovým pyré a protlakem. Přisolíme, opepříme a přidáme koření podle chuti.
  4. Omáčku dusíme cca 30 minut na mírném plameni.
  5. V druhém hrnci uvaříme špagety podle návodu na obalu.
  6. Hotové špagety scedíme a podáváme zalité omáčkou bolognese.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *