24. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný jehněčí kubašík s kořeněním a dochuceným rýží. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky kořeněných jídel a zaručeně potěší i ty nejnáročnější gurmány. Vyzkoušejte tuto lahůdku doma a překvapte své blízké vynikající chutí!
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 1 rajče nakrájené na kostky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- 200g rýže
- 400ml vody nebo vývaru
Postup
- Na pánvi osmahněte cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidejte nakrájené jehněčí maso a restujte ho, dokud nezezlátne.
- Přisypte mletý kmín, mletou papriku, sůl a pepř a promíchejte.
- Přidejte nakrájené rajče a smažte ho s masem asi 5 minut.
- Přidejte do pánve rýži a zalijte vodou nebo vývarem.
- Poduste a nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud rýže nebude měkká.
- Po uvaření podávejte horké. Dobrou chuť!