24. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněný jehněčí kubašík s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný jehněčí kubašík s kořeněním a dochuceným rýží. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky kořeněných jídel a zaručeně potěší i ty nejnáročnější gurmány. Vyzkoušejte tuto lahůdku doma a překvapte své blízké vynikající chutí!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 1 rajče nakrájené na kostky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 200g rýže
  • 400ml vody nebo vývaru

Postup

  1. Na pánvi osmahněte cibuli a česnek na olivovém oleji.
  2. Přidejte nakrájené jehněčí maso a restujte ho, dokud nezezlátne.
  3. Přisypte mletý kmín, mletou papriku, sůl a pepř a promíchejte.
  4. Přidejte nakrájené rajče a smažte ho s masem asi 5 minut.
  5. Přidejte do pánve rýži a zalijte vodou nebo vývarem.
  6. Poduste a nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud rýže nebude měkká.
  7. Po uvaření podávejte horké. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *