24. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Asado s chimichurri a empanadas
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné argentinské speciality s receptem na Asado s chimichurri a empanadas. Tento tradiční argentinský grilovaný pokrm s bylinkovou omáčkou a lahodnými plněnými těstovými kapsami je skvělou volbou pro večírek nebo rodinnou večeři. Nenechte si ujít tuto chutnou kombinaci!

Suroviny

  • 1 kg hovädzieho mäsa na grilovanie
  • 2 cibule
  • 2 červené papriky
  • 2 rajčiny
  • 1 plechovka piva
  • Soľ, korenie, olivový olej
  • Na chimichurri: 1 hrstka petržlenovej vňate, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice octu, 4 lyžice olivového oleja, soľ, korenie
  • Na empanadas: cesto na empanadas, náplň podľa chuti (mleté mäso, zelenina, syr)

Postup

  1. Mäso pokrájame na väčšie kusy a osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Cibuľu a papriky nakrájame na väčšie kusy a rajčiny na štvorce.
  3. V miske zmiešame ingrediencie na chimichurri (petržlenovú vňať nasekáme jemne, cesnak pretlačíme, pridáme olej, ocot, soľ a korenie).
  4. Mäso dáme marinovať v chimichurri asi na 1-2 hodiny.
  5. Na grilu opečieme mäso z oboch strán podľa chuti.
  6. V panvici opražíme cibuľu a papriky, pridáme rajčiny a zalejeme pivom. Dusíme do mäkka.
  7. Na plechu na grilu si spečieme empanadas podľa návodu na obale.
  8. Po upečení mäsa a zeleniny podávame s chlebom, chimichurri omáčkou a empanadas.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *