24. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s česnekovým aioli.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční francouzskou rybí polévku bouillabaisse s bohatou česnekovou aioli omáčkou. Tento lahodný pokrm přináší dokonalou kombinaci mořských chutí a aromatických bylinek. S naším receptem snadno připravíte lahodnou bouillabaisse, která potěší vaše chuťové buňky. Užijte si skvělou večeři plnou chutí!

Suroviny

  • 500g různých ryb a mořských plodů (např. treska, losos, mušle, krevety)
  • 2 cibule
  • 2 rajčata
  • 3 brambory
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného fenyklu
  • 1 l lžička šafránu
  • 1 lžička papriky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte rajčata a brambory nakrájené na plátky a nechte dusit asi 10 minut.
  3. Přidejte rajčatový protlak, fenykl, šafrán, papriku, sůl a pepř a zalijte vodou. Nechte vařit asi 20 minut.
  4. Přidejte nakrájené ryby a mořské plody a vařte dalších 10 minut nebo dokud nejsou hotové.
  5. Na závěr ochutnejte a případně dosolte nebo opepřete.

Česnekové aioli

  • 2 stroužky česneku
  • 2 žloutky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 200 ml olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Šťávu vymáčkněte ze stroužků česneku a rozmíchejte s žloutky a dijonskou hořčicí.
  2. Pomalu přilévejte olivový olej za stálého míchání, dokud nevznikne hustá omáčka.
  3. Přidejte citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.
  4. S aioli podávejte ke bouillabaisse. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *