24. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí kořeněné plec v troubě
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí kořeněné plec v troubě je lahodné a jednoduché jídlo, které si zamilujete. Kousky kuřecího masa jsou kořeněny aromatickými bylinkami a grilovány v troubě, dokud nejsou krásně zlatavé a šťavnaté. Tento recept je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři, kterou si zamilujete celá rodina. Vyzkoušejte Kuřecí kořeněné plec v troubě a užijte si skvělou chuť a vůni domácího jídla.

Suroviny

  • 1 kg kuřecí plece
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého pepře

Postup

  1. Na plece uděláme několik řezů.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostky.
  3. V misce smícháme olej, sůl, papriku, kmín a pepř.
  4. Pleč natřeme směsí a necháme marinovat minimálně 1 hodinu.
  5. Pleč vložíme do pekáče a přidáme nakrájenou cibuli a česnek.
  6. Předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme plec cca 1,5 – 2 hodiny, občas ji zaléváme vlastní šťávou z pekáče.
  7. Po upečení necháme chvíli odpočinout a poté podáváme s přílohou podle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *