24. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí kořeněné plec v troubě je lahodné a jednoduché jídlo, které si zamilujete. Kousky kuřecího masa jsou kořeněny aromatickými bylinkami a grilovány v troubě, dokud nejsou krásně zlatavé a šťavnaté. Tento recept je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři, kterou si zamilujete celá rodina. Vyzkoušejte Kuřecí kořeněné plec v troubě a užijte si skvělou chuť a vůni domácího jídla.
Suroviny
- 1 kg kuřecí plece
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého pepře
Postup
- Na plece uděláme několik řezů.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostky.
- V misce smícháme olej, sůl, papriku, kmín a pepř.
- Pleč natřeme směsí a necháme marinovat minimálně 1 hodinu.
- Pleč vložíme do pekáče a přidáme nakrájenou cibuli a česnek.
- Předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme plec cca 1,5 – 2 hodiny, občas ji zaléváme vlastní šťávou z pekáče.
- Po upečení necháme chvíli odpočinout a poté podáváme s přílohou podle vlastního výběru.