24. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se hýčkat lahodným kuřecím hříbkem podávaným v bohaté omáčce. Zkuste náš recept na tradiční české jídlo plné chutí a vůní. Vaše chuťové buňky budou nadšené!
Suroviny
- 4 kusy kuřecích hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 400 ml kuřecího vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, mletá paprika, kmín
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme kuřecí hříbky a opečeme je ze všech stran dozlatova.
- Přidáme mouku a krátce promícháme.
- Postupně zalijeme vývarem a necháme vařit asi 15 minut, dokud maso není měkké.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou a kmínem.
- Omáčku necháme provařit a podáváme s rýží nebo bramborem.