24. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný a exotický recept na jehněčí kebab s hummusem. Tento jedinečný chuťový zážitek si zamilují všichni milovníci orientální kuchyně. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si skvělou večeři plnou aromatických koření a chutí.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa
- 1 červená cibule
- 1 paprika
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- pita chléb nebo tortilla
- hummus na podávání
Postup
- Na tenké plátky nakrájejte jehněčí maso, cibuli a papriku.
- V misce smíchejte olivový olej, kmín, papriku, sůl a pepř.
- Maso, cibuli a papriku dejte do marinády a nechte alespoň hodinu odpočívat.
- Na grilu nebo pánvi restujte maso, cibuli a papriku, dokud maso není upečené a zlatavé.
- Pita chléb nebo tortillu ohřejte a naplňte restovaným masem, cibulí a paprikou.
- Podávejte s hummusem a případně salátem.