24. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kebab s hummusem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný a exotický recept na jehněčí kebab s hummusem. Tento jedinečný chuťový zážitek si zamilují všichni milovníci orientální kuchyně. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si skvělou večeři plnou aromatických koření a chutí.

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa
  • 1 červená cibule
  • 1 paprika
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • pita chléb nebo tortilla
  • hummus na podávání

Postup

  1. Na tenké plátky nakrájejte jehněčí maso, cibuli a papriku.
  2. V misce smíchejte olivový olej, kmín, papriku, sůl a pepř.
  3. Maso, cibuli a papriku dejte do marinády a nechte alespoň hodinu odpočívat.
  4. Na grilu nebo pánvi restujte maso, cibuli a papriku, dokud maso není upečené a zlatavé.
  5. Pita chléb nebo tortillu ohřejte a naplňte restovaným masem, cibulí a paprikou.
  6. Podávejte s hummusem a případně salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *