Chutná indická rajská omáčka s čočkou je skvělou volbou pro milovníky exotické kuchyně. Tento recept přináší bohatou a aromatickou omáčku plnou koření a červené čočky, která se skvěle hodí k rýži nebo čerstvému chlebu. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte si chuť Indie přímo z pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 1 šálek červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1 plechovka rajčat bez kůže
- 200 ml kokosového mléka
- sůl, pepř, olej
Postup
- Čočku propláchněte pod tekoucí vodou a dejte vařit v osolené vodě podle návodu na obalu.
- Na pánvi si osmahněte na oleji nasekanou cibuli dozlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek, nakrájenou papriku a orestujte do měkka.
- Přidejte mletý kmín, koriandr a kurkumu a restujte dalších pár minut.
- Přilijte kokosové mléko a přidejte rajčata. Vařte zhruba 10 minut.
- Přidejte uvařenou čočku a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Skládejte s rýží a podávejte posypané čerstvou nasekanou petrželkou.