23. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí tagine s citrony, tradiční marocké jídlo plné exotických chutí. Kombinace křupavého kuřecího masa, sladkých švestek a osvěžujících citronů vás rozhodně nadchne! Sledujte krok za krokem náš recept a staňte se mistrem v přípravě tohoto lahodného pokrmu.
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa (na menší kousky)
- 2 citrony (nakrájené na plátky)
- 1 cibule (nakrájená na proužky)
- 3 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička skořice
- 400 ml kuřecího vývaru
- olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem dozlatova.
- Přidejte kuřecí maso a orestujte ho ze všech stran.
- Přisypte všechny koření (kurkumu, papriku, koriandr, kmín, skořici) a promíchejte.
- Přidejte kuřecí vývar a plátky citronů. Zaklopte poklicí a dusíme asi 30 minut.
- Po té dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- S citronovým tagine podávejte na aromatické rýži nebo s chlebem naan.