23. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata s kapary.
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská caponata s kapary je klasický italský pokrm plný chutí a vůní. Tato lahodná zeleninová směs kombinuje rajčaty, lilky, cibuli, papriku a kapary, vše zalité olejem a octem. Skvělá příloha k masu nebo jako samostatné jídlo pro vegetariány. Vyzkoušejte recept na Sicilskou caponatu s kapary a užijte si skvělou chuť Sicílie!

Suroviny

  • 2 lilek
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 50 g kapary
  • 50 g olivových oliv
  • 50 g naklíčených vlašských ořechů
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžička cukru
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na začátek oloupeme lilek, nakrájíme ho na menší kostičky a necháme ho osolit.
  2. V pánvi rozpálíme olivový olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Přidáme osolené lilkové kostky a dusíme je, až změknou.
  4. Přidáme nakrájená rajčata a kapary, podusíme a osolíme a opepříme.
  5. Přilijeme ocet, přidáme cukr a necháme chvilku provařit.
  6. Přidáme naklepáno ořechy, promícháme a necháme teplý nebo podáváme studený.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *