23. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bún chả cá je lahodný vietnamský rybí salát plný exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje kořeněné rybí kousky s čerstvými bylinkami, zeleninou a rýžovými nudlemi, vytváří tak dokonalou kombinaci sladkých, kyselých a pikantních chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý a osvěžující recept doma a pořiďte si skvělou chuťovou jízdu.
Suroviny
- 400g filé z ryby (např. treska, losos)
- 150g rýže vermicelli
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 1 pór
- strouhaný kokos
- mátové lístky a koriandr
- sójová omáčka
- limetková šťáva
- rybí omáčka
- solamyl
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na začátek si připravíme marinádu z limetkové šťávy, rybí omáčky, solamylu, soli a pepře a necháme rybu v ní marinovat minimálně 30 minut.
- Mezitím vaříme rýžové nudle dle návodu na obalu a opláchneme je studenou vodou.
- Rybu smažíme na pánvi dozlatova a nakrájíme na menší kousky.
- Oloupeme a nastrouháme mrkev, okurku a pór, nasekáme bylinky.
- Na talíři rozložíme rýžové nudle, na ně na nahrubo nakrájenou zeleninu a rybu.
- Postrouháme kokos, kterým salát posypeme, přidáme bylinky a podáváme s mixem sójové omáčky, limetkové šťávy a trochou oleje.