23. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Moqueca cuketová rybí polévka
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca cuketová rybí polévka je klasický brazilský recept plný lahodných chutí a exotických ingrediencí. Poznejte jedinečnou kombinaci rybího vývaru, cuket, kokosového mléka a dalších aromatických přísad a připravte si skvělé jídlo, které oslní vaše chuťové buňky. S receptem na moqueca cuketovou rybí polévku se můžete snadno transportovat do slunné Brazílie a užít si tropického zážitku přímo u vás doma. Nebojte se experimentovat s různými druhy ryb a koření a udělejte si z oběda nebo večeře nezapomenutelný gastronomický zážitek. Sledujte naše jednoduché kroky a připravte si výbornou moqueca cuketovou rybí polévku již dnes!

Suroviny

  • 500 g rybího masa (např. treska nebo mořský vlk)
  • 2 středně velké cukety
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 1 limeta
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a na kostičky nakrájená rajčata.
  2. Přidáme nakrájené rybí maso a osmahneme dozlatova.
  3. Přilijeme kokosové mléko, přidáme na tenké plátky nakrájené cukety a necháme vařit asi 15 minut.
  4. Přidáme na drobno nakrájenou limetku (včetně slupky), kari koření, mletý koriandr a osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Po uvaření můžeme polévku zakápnout limetkovou šťávou a posypat nastrouhaným kokosem.
  6. Podáváme s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *