23. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Vepřo-knedlo-zelo s kapustou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte‍ tradiční české jídlo vepřo-knedlo-zelo s kapustou.‌ Recept‍ je jednoduchý na přípravu a skvěle chutná. Pojďte si užít lahodný ​pokrm plný chutí!

Suroviny

  • 400 g vepřového‍ masa
  • 500 g‍ brambor
  • 1 hlávka zelí
  • 1 malá hlávka‌ bílého zelí
  • 4 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1 lžíce majoránky
  • sůl a pepř podle ‍chuti

Postup

  1. Nejprve si oloupejte ‌brambory, nakrájejte je ⁢na menší ⁤kousky a uvařte ve slané vodě. Poté je‍ sceďte.
  2. V hrnci rozehřejte​ máslo a ⁤osmažte ​na něm na kostičky nakrájené ‌vepřové maso. ‍Přidejte na drobno nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte majoránku, sůl a pepř a nechte chvíli restovat.
  4. Po chvíli přidejte nahrubo nakrájené zelí ​a ⁤bílé⁢ zelí.
  5. Poduste vše společně, dokud⁤ není maso i zelí​ hotové.
  6. Knedlíky si připravte podle vlastního oblíbeného receptu.
  7. Smažené vepřové s kapustou podávejte s knedlíky‌ a ⁣nezapomeňte ‌ozdobit petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *