23. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční české jídlo vepřo-knedlo-zelo s kapustou. Recept je jednoduchý na přípravu a skvěle chutná. Pojďte si užít lahodný pokrm plný chutí!
Suroviny
- 400 g vepřového masa
- 500 g brambor
- 1 hlávka zelí
- 1 malá hlávka bílého zelí
- 4 lžíce másla
- 1 cibule
- 1 lžíce majoránky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a uvařte ve slané vodě. Poté je sceďte.
- V hrnci rozehřejte máslo a osmažte na něm na kostičky nakrájené vepřové maso. Přidejte na drobno nakrájenou cibuli.
- Přidejte majoránku, sůl a pepř a nechte chvíli restovat.
- Po chvíli přidejte nahrubo nakrájené zelí a bílé zelí.
- Poduste vše společně, dokud není maso i zelí hotové.
- Knedlíky si připravte podle vlastního oblíbeného receptu.
- Smažené vepřové s kapustou podávejte s knedlíky a nezapomeňte ozdobit petrželkou.