23. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Masala paneer s hráškem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné indické jídlo – masala paneer s hráškem. Tento vegetariánský pokrm spojuje kořeněný sýr paneer s osvěžujícím hráškem v pikantní omáčce plné exotických indických koření. Užijte si exotickou chuť Indie!

Suroviny

  • 200g paneeru (tvrdočištěné indické tvarohové sýra)
  • 1 hrnek mražených hrášků
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na jemno
  • 1 čajová lžička čerstvé nasekané zázvorové pasty
  • 1 čajová lžička mleté kurkumy
  • 1 čajová lžička mleté koriandrové semínko
  • 1 čajová lžička mleté papriky
  • 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
  • 1/2 čajové lžičky garam masaly
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petržel nebo koriandr na ozdobení

Postup

  1. Paneer nakrájejte na malé kostky a dejte stranou.
  2. Na pánvi rozpalte trochu oleje a osmažte cibuli do zlatova.
  3. Přidejte česnek a zázvor a osmažte další 2 minuty.
  4. Přidejte do pánve rajčata a vše vařte 5 minut, dokud se nerozpadnou.
  5. Přidejte všechny koření (kurkuma, koriandr, paprika, kmín, garam masala) a sůl, pepř podle chuti.
  6. Přidejte hrášek a vařte, dokud není měkký.
  7. Přidejte nakrájený paneer a restujte, dokud není paneer zahřátý ze všech stran.
  8. Podávejte s čerstvou petrželí nebo koriandrem na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *