23. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Sicilská caponata s baklažánem je lahodná sicilská specialita plná chutí a vůní. Tento tradiční recept kombinuje sladké a kyselé chutě rajčat, baklažánů, cibule a oliv. Vyzkoušejte tento jedinečný pokrm plný italských vlivů a okouzlete své chuťové buňky. S naším receptem na Sicilskou caponatu bude vaření snadné a zábavné!
Suroviny
- 2 baklažány
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 100 g zelených oliv
- 50 g kapary
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce octa
- 1 lžička cukru
- sůl, pepř
Postup
- Baklažány oloupejte a nakrájejte na kostičky. Posolte a nechte je odstát 30 minut.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte baklažány dozlatova. Poté je dejte na papírový ubrousek, aby nasákl přebytečný olej.
- V té samé pánvi orestujte na másle nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte nakrájená rajčata, olivy a kapary. Přilijte ocet, přidejte cukr a osolte a opepřete podle chuti.
- Na závěr přidejte smažené baklažány a vařte vše společně asi 10 minut.
- Caponatu podávejte teplou nebo studenou jako přílohu k pečivu nebo grilovanému masu.