23. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený vepřový bok s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na pečený‍ vepřový bok s domácími knedlíky. Lehce křehký vepřový bok se spojuje s lahodnými knedlíky v ‌tomto tradičním ‌českém jídle, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš​ jednoduchý recept a užijte si skvělou‌ domácí večeři plnou chutí a vůní. ‍

Suroviny

  • 1 ​kg vepřového boku
  • 500 g brambor
  • 100 g ⁤mouky
  • 1 vejce
  • sůl, pepř, majoránka,‍ česnek

Postup

  1. Nejprve si připravíme bok. Nařežeme ho na menší kousky a osolíme, opepříme a posypeme majoránkou. Na závěr‍ ho potřeme prolisovaným česnekem.
  2. Brambory uvaříme⁢ ve slupce, oloupeme a rozmačkáme. Přidáme mouku, vejce a sůl a vše dobře promícháme.
  3. Z bramborové směsi tvarujeme knedlíky, které zabalíme ‌do alobalu.
  4. Bok s knedlíky pečeme v předehřáté troubě na⁣ 180 stupňů asi 1,5 hodiny.
  5. Po upečení bok vyndáme z trouby a necháme odpočinout. Knedlíky rozbalíme‍ a podáváme spolu s bokem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *