23. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutné recepty na špagety amatriciana s letními rajčaty a slaninou. Ochutnejte tradiční italskou specialitu připravenou doma! Jemná omáčka z rajčat, cibule a koření okořeněná výraznou slaninou jsou zárukou lahodného jídla, které si zamilujete. S naším receptem na špagety amatriciana si pochutnáte na skvělém italském jídle přímo z vaší kuchyně!
Suroviny
- 400g špaget
- 200g pancetty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat
- červené víno
- olivový olej
- sůl
- pepř
- parmezán (na posezení)
Postup
- Na pánvi osmahneme pancettu nakrájenou na nudličky.
- Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme zesklovatět.
- Přidáme olivový olej a oloupaná a nakrájená rajčata. Podusíme a zalijeme červeným vínem.
- Povaříme do rozvaření rajčat a dochutíme solí a pepřem.
- V té době uvaříme špagety al dente. Poté je necháme stát v osolené vodě a přidáme je do omáčky.
- Dobře promícháme, necháme chvilku provařit a podáváme s parmezánem.