23. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbová omáčka s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Závratná houbová omáčka s jemně uvařenou rýží je dokonalý pokrm pro milovníky hub. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu a jeho bohatá chuť zaručeně potěší všechny gurmány. Vyzkoušejte ho ještě dnes a uvidíte, že si ho zamilujete!

Suroviny

  • 250g hub (např. žampióny)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400ml vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
  • 200ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, majoránka
  • vařená rýže

Postup

  1. Na pánvi rozpusťte máslo a na něm osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby a smažte je dozlatova.
  3. Přisypte hladkou mouku a krátce restujte.
  4. Za stálého míchání zalijte vývarem a nechte omáčku provařit asi 10 minut.
  5. Přilijte smetanu ke šlehání, promíchejte a nechte provařit dalších 5 minut.
  6. Přidávejte sůl, pepř a majoránku podle chuti.
  7. Servírujte houbovou omáčku s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *