23. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Závratná houbová omáčka s jemně uvařenou rýží je dokonalý pokrm pro milovníky hub. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu a jeho bohatá chuť zaručeně potěší všechny gurmány. Vyzkoušejte ho ještě dnes a uvidíte, že si ho zamilujete!
Suroviny
- 250g hub (např. žampióny)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 400ml vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, majoránka
- vařená rýže
Postup
- Na pánvi rozpusťte máslo a na něm osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a smažte je dozlatova.
- Přisypte hladkou mouku a krátce restujte.
- Za stálého míchání zalijte vývarem a nechte omáčku provařit asi 10 minut.
- Přilijte smetanu ke šlehání, promíchejte a nechte provařit dalších 5 minut.
- Přidávejte sůl, pepř a majoránku podle chuti.
- Servírujte houbovou omáčku s vařenou rýží.