23. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Rizoto alla milanese je klasické italské jídlo připravené z rýže, vývaru, bílého vína, šafránu, cibule, másla a sýra Parmigiano-Reggiano. Tento krémový a lahodný pokrm je oblíbený po celém světě a jeho příprava je velmi jednoduchá. Podívejte se na náš recept a připravte si doma lahodné rizoto alla milanese!
Suroviny
- 250 g arborio rýže
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 100 ml bílého vína
- 700 ml vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
- šafrán
- parmezán
- sůl
- pepř
Postup
- Na pánvi rozpalte máslo a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli.
- Přidejte arborio rýži a promíchejte, dokud se nepřelije máslem.
- Zalijte bílým vínem a nechte vypařit.
- Postupně přilévejte vývar a míchejte, dokud se rýže nespustí.
- Přidejte špetku safránu a dochuťte solí a pepřem.
- Když je rýže měkká, vmíchejte nastrouhaný parmezán.
- Servírujte a ozdobte dalším parmezánem.