23. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí na švestkovou omáčku
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí na švestkovou omáčku je lahodné pokrm s bohatou omáčkou z švestek, která skvěle doplní chuť tohoto masového ⁣jídla. S tímto receptem si⁢ pochutnáte na klasickém českém jídle plném chutí a výrazných vůní. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své⁤ blízké neodolatelnou‌ kombinací⁢ hovězího ​masa a sladkokyselé švestkové omáčky!

Suroviny:

  • 500g hovězího masa
  • 200g sušených švestek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200ml hovězího vývaru
  • čerstvý tymián
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup:

  1. Na pánvi rozpalte⁣ olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a osmažte ho ze všech stran dozlatova.
  3. Přidejte sušené švestky⁢ a zalijte hovězím vývarem.
  4. Vše dejte do‌ trouby předehřáté na 180°C a pečte asi hodinu, dokud maso‍ není ‍měkké.
  5. Po ‌upečení‍ omáčku můžete dochutit podle chuti solí, pepřem a čerstvým tymiánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *