23. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí na švestkovou omáčku je lahodné pokrm s bohatou omáčkou z švestek, která skvěle doplní chuť tohoto masového jídla. S tímto receptem si pochutnáte na klasickém českém jídle plném chutí a výrazných vůní. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké neodolatelnou kombinací hovězího masa a sladkokyselé švestkové omáčky!
Suroviny:
- 500g hovězího masa
- 200g sušených švestek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml hovězího vývaru
- čerstvý tymián
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup:
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a osmažte ho ze všech stran dozlatova.
- Přidejte sušené švestky a zalijte hovězím vývarem.
- Vše dejte do trouby předehřáté na 180°C a pečte asi hodinu, dokud maso není měkké.
- Po upečení omáčku můžete dochutit podle chuti solí, pepřem a čerstvým tymiánem.