23. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný zeleninový wok s tofu, který je plný chutí a zdravých ingrediencí. Tento rychlý a snadný recept je skvělou volbou pro vegetariány i všechny milovníky zdravého stravování. Využijte sezónní zeleninu a dopřejte svému tělu lahodný a vyvážený pokrm plný živin. Sledujte náš krok za krokem návod a užijte si tento skvělý wok kdykoli budete mít chuť na něco lehkého a osvěžujícího!
Suroviny
- 200g tofu
- 1 brokolice
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička medu
- 1 lžička zázvoru
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravíme zeleninu a tofu. Oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek a zeleninu na menší kousky. Tofu nakrájejte také na menší kostky.
- V pánvi rozpalte olej a osmažte tofu dokud není lehce zezlátnuté. Poté ho vyndejte z pánve a dejte stranou.
- Do pánve přidejte trochu dalšího oleje a osmažte cibuli a česnek. Poté přidejte zázvor a zeleninu a restujte do měkkého.
- Přidejte osmažené tofu zpět do pánve a zalijte omáčkou z medu a sójové omáčky. Nechte ještě chvíli provařit, dokud se omáčka nepromísí s tofu a zeleninou.
- Po chvíli je hotovo a můžete podávat. Dobrou chuť!