23. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Zapečený beraní maso s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Zapečené beraní maso s rýží je lahodné pokrmové duo, které potěší chuťové buňky každého milovníka masitých jídel. Vychutnejte si šťavnaté kousky beraního masa, které se krásně spojují s aromatickou rýží a dochucují se vybranými bylinkami a kořením. Tento recept bude skvělou volbou pro každou příležitost, od nedělního oběda po rodinnou oslavu. Nechte se unést bohatou chuťovou symfonií zapečeného beraního masa s rýží a užijte si skvělý gastronomický zážitek.

Suroviny

  • 500g beraního masa
  • 200g rýže
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200ml vývaru
  • olivový olej
  • sůl, pepř, kmín, paprika

Postup

  1. Nejprve si připravíme beraní maso a nakrájíme ho na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a osmahneme na pánvi s olivovým olejem.
  3. Přidáme nakrájené maso a orestujeme ho z každé strany.
  4. Přilijeme vývar, přidáme sůl, pepř, kmín a papriku podle chuti a necháme dusit do měkka.
  5. Mezitím uvaříme rýži dle obalu.
  6. Když je maso hotové, smícháme ho s uvařenou rýží a dáme do zapékací mísy.
  7. Povrch můžeme posypat strouhaným sýrem nebo nastrouhaným tvrdým máslem.
  8. Zapékáme v troubě na 180°C asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne.
  9. Po upečení můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo koriandrem.
  10. Hotové jídlo podáváme teplé s čerstvým chlebem nebo zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *