23. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Objednejte si osvěžující ceviche plné chuti s avokádem a koriandrem. Tento jednoduchý recept přináší jemné kombinace citrusových šťáv, čerstvých ryb a exotických bylinek, které společně vytvoří lahodnou chuťovou explozi. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si skvělou chuťovou zkušenost.
Suroviny
- 400 g čerstvého bílého rybího masa (např. treska nebo mořský vlk)
- 4 limetky
- 1 červená cibule
- 1 jalapeňo paprička
- 2 avokáda
- 1 balení koriandru
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Rybí maso nakrájejte na tenké plátky a dejte do skleněné misky.
- Šťávu vymačkejte ze čtyř limetek a zalijte rybí maso. Dobře promíchejte a nechte marinovat v chladničce minimálně 30 minut.
- Cibuli nakrájejte na jemné kolečka a jalapeňo papričku na tenké proužky. Přidejte k rybě.
- Avokáda oloupejte, vyndejte jádro a nakrájejte na menší kousky. Přidejte k rybě.
- Nakonec přidejte nasekaný koriandr, olivový olej, sůl a pepř podle chuti. Promíchejte a nechte odpočinout ještě cca 10 minut.
- Ceviche podávejte s hříbky nebo nachos. Dobrou chuť!