23. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto se žampiony a bílým vínem
zdroj: Recepty 24/7

Výtečné italské⁣ risotto se žampiony a bílým vínem je ⁤lahodná a elegantní pokrm, který potěší vaše chuťové buňky. Naučte⁤ se, jak jednoduše připravit toto lahodné jídlo doma a užijte si skvělou kombinaci chuti houbového aroma s lehkou nádechem vína. S naším receptem na risotto se​ žampiony a bílým vínem zaručeně potěšíte své blízké⁢ i návštěvy. Buon appetito!

Suroviny:

  • 200g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200g arborio ⁢rýže
  • 200ml bílého vína
  • 600ml zeleninového⁢ vývaru
  • 50g másla
  • 50g strouhaného parmazánu
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá petrželka

Postup:

  1. Žampiony omyjeme, nakrájíme na plátky a cibuli s česnekem nadrobno nasekáme.
  2. Na pánvi ‍rozehřejeme máslo a osmahneme‍ na něm cibuli s česnekem.
  3. Přidáme rýži a⁤ krátce restujeme, dokud rýže není sklenutá.
  4. Podlijeme bílým vínem a necháme vypařit.
  5. Postupně přiléváme horký vývar a vaříme za občasného míchání, dokud rýže není měkká, asi 18-20 minut.
  6. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a vaříme ještě 5 minut.
  7. Přilijeme máslo a parmazán, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  8. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *