23. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s houbami a šlehačkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento tradiční český⁤ recept na kulajdu s houbami‌ a⁤ šlehačkou. Lahodná polévka‍ s houbami,⁤ kterou zjemní krémová šlehačka, je oblíbená ⁤po celém Česku.⁤ Naučte se připravit⁤ tento lahodný pokrm doma a užijte si ⁤lahodnou chuť.⁤

Suroviny

  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 300⁤ g brambor
  • 200 g hub (ideálně žampiónů nebo sušených hub)
  • 1 cibule
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 ​lžíce⁤ hladké mouky
  • 1 vejce
  • petržel na ozdobu
  • sůl, pepř, ocet

Postup

  1. Nejprve ​si oloupejte a nakrájejte brambory na menší kousky.
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno a​ osmahněte na ⁢pánvi.
  3. Přidejte nakrájené ‍houby ⁤a restujte⁢ je dozlatova.
  4. Přidejte brambory ⁤a zalijte⁢ zeleninovým⁢ vývarem.⁣ Přiveďte k varu a vařte, dokud ​brambory‍ nezměknou.
  5. V misce ⁤smíchejte smetanu s hladkou ‌moukou dohladka a vmíchejte ⁣do polévky. Vařte ještě pár minut.
  6. Vejce rozšlehejte vidličkou⁣ a⁤ poté za stálého míchání přilijte ​do‌ polévky, aby vznikly nudličky.
  7. Ochutnejte solí, ⁤pepřem a případně ⁤trochou octa. Podávejte posypané nasekanou⁢ petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *