22. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejské jídlo skládající se z mísy rýže, zeleniny, masa, vajec a pikantní omáčky. Tento barevný a chutný pokrm je snadno připravitelný a nabízí bohatou chuťovou paletu. Podívejte se na náš recept na bibimbap a vytvořte si vlastní verzi tohoto lahodného jídla!
Suroviny
- 200g vařené rýže
- 100g hovězího masa (na plátky)
- 1 mrkev (na tenké proužky)
- 1/2 okurka (nakrájená na kostičky)
- 100g špenátu
- 2 vejce
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce omáčky gochujang (korejská chilli pasta)
- 1 lžička oleje z japonského oleje
Postup
- Na pánvi ohřejeme olej a osmahneme hovězí maso z obou stran. Nakonec ho zalijeme směsí ze sójové omáčky, cukru a sezamového oleje a necháme marinovat.
- Ve vodě uvaříme špenát a mrkev, nakrájíme na menší kousky a ochutíme solí a olejem z japonského oleje.
- Vyloupeme vařit vejce natvrdo a nakrájíme na plátky.
- Do zdobí plochy rýže na talíř a na vrch po řadě pokládáme maso, zeleninu a vejce.
- Na stůl přineseme omáčku gochujang, kterou si každý může přidat dle chuti k jídlu. Dobrou chuť!