22. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap.
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo skládající se z mísy rýže, zeleniny, masa, vajec a pikantní omáčky. Tento barevný a chutný pokrm je snadno připravitelný a nabízí bohatou chuťovou paletu. Podívejte se na náš recept na bibimbap a vytvořte si vlastní verzi tohoto lahodného jídla!

Suroviny

  • 200g vařené rýže
  • 100g hovězího masa (na plátky)
  • 1 mrkev (na tenké proužky)
  • 1/2 okurka (nakrájená na kostičky)
  • 100g špenátu
  • 2 vejce
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce omáčky gochujang (korejská chilli pasta)
  • 1 lžička oleje z japonského oleje

Postup

  1. Na pánvi ohřejeme olej a osmahneme hovězí maso z obou stran. Nakonec ho zalijeme směsí ze sójové omáčky, cukru a sezamového oleje a necháme marinovat.
  2. Ve vodě uvaříme špenát a mrkev, nakrájíme na menší kousky a ochutíme solí a olejem z japonského oleje.
  3. Vyloupeme vařit vejce natvrdo a nakrájíme na plátky.
  4. Do zdobí plochy rýže na talíř a na vrch po řadě pokládáme maso, zeleninu a vejce.
  5. Na stůl přineseme omáčku gochujang, kterou si každý může přidat dle chuti k jídlu. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *