22. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí empanadas s chimichurri dipem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na chutné kuřecí empanadas s chimichurri dipem, který vám přinese chuť Argentiny přímo do vaší kuchyně. Tyto lahodné empanadas jsou plné křehkého kuřecího masa a doplněné osvěžujícím chimichurri dipem s bylinkovou příchutí. Skvělá volba pro rychlý a lahodný oběd nebo večeři. Zářivá kombinace chutí, kterou si zamilujete!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 půlka citrónu (šťáva)
  • 1 balení listového těsta na empanady
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

1. Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky a osolte a opepřete.
2. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno a orestujte na pánvi. Přidejte nakrájenou papriku.
3. Přidejte kuřecí maso a restujte, dokud nebude zcela uvařené.
4. Přidejte koriandr, kmín, sladkou papriku a citrónovou šťávu. Dochutíme solí a pepřem.
5. Těsto rozválíme a nakrájíme na menší kruhy. Na každý kruh dejte lžíci nadílky a uzavřete v půlkruhu. Okraje důkladně zalepte.
6. Empanady smažte na rozpáleném oleji dozlatova.

Chimichurri dip

  • 1 šálek petrželky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

1. V mixéru smíchejte petrželku, stroužky česneku a chilli papričku.
2. Postupně přilijte ocet a olej, dokud nedostanete hustou omáčku.
3. Dochutíme solí a pepřem.
4. Podávejte s teplými empanadami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *