22. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodnou sushi rolku s čerstvým lososem a krémovým avokádem. Ideální pokrm pro milovníky japonské kuchyně, kterým nechutnají suši z rybího masa. Podívejte se na jednoduchý postup a připravte si tuto lahůdku doma!
Suroviny
- 200 g sushirice
- 250 ml vody
- 2 lžíce octa rýžového
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1 lososový filet
- 1 avokádo
- 1 nori řasa
- Wasabi a sójová omáčka na podávání
Postup
- Uvařte sushirici podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout.
- V menší misce smíchejte ocet rýžový, cukr a sůl a přidejte k uvařené a vychladlé rýži. Dobře promíchejte.
- Lososa nakrájejte na tenké plátky a avokádo oloupejte a nakrájejte na proužky.
- Na bambusovou rohožku položte nori řasu s hladkou stranou dolů.
- Rovnoměrně rozetřete rýži po řase tak, aby byla pokrytá celá plocha, s výjimkou horního okraje o cca 1 cm.
- Na spodní třetinu rýže položte lososové plátky a na ně naskládejte avokádo.
- Pomocí bambusové rohožky srolujte řasu do tvaru rolky, tlačte a stočte pevně do uzavřeného tvaru.
- Ostrým nožem rozkrojte rolku na menší kousky a podávejte s wasabi a sójovou omáčkou.