22. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si exotickou chuť Blízkého východu s receptem na tradiční rýžovou plněnou papriku z Iráku. Tato lahodná a zdravá vegetariánská pokrm je plný aromatických koření a přírodních chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes a objevte nový oblíbený recept pro celou rodinu.
Suroviny
- 4 velké papriky
- 1 šálek rýže
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička koriandru
- 1/2 lžičky skořice
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravíme rýži dle návodu na obalu.
- Papriky omyjeme a odstraníme jim semínka a stonky.
- Cibuli nakrájíme na drobné kousky a osmahneme na pánvi s olivovým olejem.
- Přidáme rajčata nakrájená na kostičky a necháme chvíli restovat.
- Přidáme uvařenou rýži, kmín, koriandr, skořici, sůl a pepř a promícháme.
- Směsí naplníme papriky a uložíme je do pekáče.
- Přilijeme trochu vody a pečeme v troubě na 180°C asi 30 minut, dokud papriky nezměknou.
- Hotové papriky můžeme podávat s jogurtem nebo zeleninovým salátem.