22. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na ceviche z červeného okouna, který je oblíbeným pokrmem z peruańské kuchyně. Naše jedinečná verze tohoto pokrmu obsahuje čerstvé kousky ryby marinované v citronové šťávě s přídavkem zeleniny a koření. Skvělá volba pro všechny milovníky mořských pochoutek!
Suroviny
- 400 g filetů červeného okouna
- 2 limetky
- 1 červená cibule
- 1 červená paprika
- 1 chilli paprička
- Čerstvá koriandr
- Morská sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Filety červeného okouna nakrájejte na malé kousky a dejte do misky.
- Vymačkejte šťávu z limetek a zalijte ji přes okouní maso. Nechte působit alespoň 30 minut v lednici.
- Na jemno nakrájejte cibuli, papriku, chilli papričku a koriandr.
- Přidejte nakrájené ingredience k okounímu masa ve skleněné misce.
- Osolte, opepřete a promíchejte všechny ingredience.
- Podávejte ceviche s plátkem limetky a naťkou koriandru na ozdobu.