22. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ceviche z červeného okouna.
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na ceviche z červeného okouna, který je oblíbeným pokrmem z peruańské kuchyně. Naše jedinečná verze tohoto pokrmu obsahuje čerstvé kousky ryby marinované v citronové šťávě s přídavkem zeleniny a koření. Skvělá volba pro všechny milovníky mořských pochoutek!

Suroviny

  • 400 g filetů červeného okouna
  • 2 limetky
  • 1 červená cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 chilli paprička
  • Čerstvá koriandr
  • Morská sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Filety červeného okouna nakrájejte na malé kousky a dejte do misky.
  2. Vymačkejte šťávu z limetek a zalijte ji přes okouní maso. Nechte působit alespoň 30 minut v lednici.
  3. Na jemno nakrájejte cibuli, papriku, chilli papričku a koriandr.
  4. Přidejte nakrájené ingredience k okounímu masa ve skleněné misce.
  5. Osolte, opepřete a promíchejte všechny ingredience.
  6. Podávejte ceviche s plátkem limetky a naťkou koriandru na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *