22. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto ai funghi czechy.
zdroj: Recepty 24/7

⁣Užijte si autentický italský​ recept ​na „Risotto⁢ ai ‍funghi“ s houbami připravený podle tradičních italských ‍postupů. Tento lahodný pokrm je⁣ jemně krémový ⁢a plný ⁢bohatého houbového aroma, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš krok za krokem návod a ‌připravte si skvělé „Risotto ai funghi“ ⁣přímo z ⁢pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 200g rýže ​na risotto
  • 500g čerstvých ​hub ⁢(žampiony, ⁢bedla či smrkový hríb)
  • 1 cibule
  • 2 ⁢stroužky⁣ česneku
  • 1‍ lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 750 ‍ml zeleninového vývaru
  • 1 sklenice ⁣bílého vína
  • Sušené bylinky (např. tymián, rozmarýn)
  • Soľ a čerstvě mletý‍ černý pepř

Postup

  1. Na pánvi ​rozpálíme ⁤olivový ⁣olej a zpěníme‌ na něm nadrobno‍ nakrájenou cibuli a mletý česnek.
  2. Přidáme na⁣ kostičky ​nakrájené čerstvé houby a restujeme do měkka.
  3. Přidáme rýži ​a restujeme, dokud nebude sklenitá.
  4. Přilijeme víno a‍ vaříme, dokud⁢ víno⁤ nezmizí (zhruba 5 ⁣minut).
  5. Následně postupně přiléváme horký vývar⁤ a ​vaříme na ⁤mírném ohni za stálého míchání, dokud rýže‍ není měkká a krémová.
  6. Na závěr ‌vmícháme máslo, sušené‌ bylinky a dochutíme solí a pepřem​ podle chuti.

Hotové risotto podáváme posypané čerstvě nasekanou petrželkou nebo parmezánem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *