22. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si autentický italský recept na „Risotto ai funghi“ s houbami připravený podle tradičních italských postupů. Tento lahodný pokrm je jemně krémový a plný bohatého houbového aroma, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si skvělé „Risotto ai funghi“ přímo z pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 500g čerstvých hub (žampiony, bedla či smrkový hríb)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 750 ml zeleninového vývaru
- 1 sklenice bílého vína
- Sušené bylinky (např. tymián, rozmarýn)
- Soľ a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a mletý česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájené čerstvé houby a restujeme do měkka.
- Přidáme rýži a restujeme, dokud nebude sklenitá.
- Přilijeme víno a vaříme, dokud víno nezmizí (zhruba 5 minut).
- Následně postupně přiléváme horký vývar a vaříme na mírném ohni za stálého míchání, dokud rýže není měkká a krémová.
- Na závěr vmícháme máslo, sušené bylinky a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
Hotové risotto podáváme posypané čerstvě nasekanou petrželkou nebo parmezánem. Dobrou chuť!