22. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Halušky z batátu a říčního kapra
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte novou a zajímavou variaci tradičního haluškového receptu – Halušky z batátů a říčního kapra. Tento lahodný pokrm spojuje sladkou chuť batátů s lahodným masem ryby a je skvělou alternativou k klasickým haluškám. S námi je recept snadný k přípravě a určitě si ho zamilujete! Připravte si tento chutný pokrm ještě dnes.

Suroviny

  • 1 velký batát
  • 200 g rybího masa z říčního kapra
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto na halušky. Batát oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem, solí a pepřem.
  2. Těsto necháme odpočinout asi 30 minut.
  3. Mezitím si rybí maso z kapra nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
  4. V hrnci připravíme osolenou vodu a přivedeme k varu.
  5. Ze těsta tvarujeme malé kuličky a vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
  6. V další pánvi osmahneme rybí maso na oleji dozlatova.
  7. Hotové halušky smícháme s osmaženým rybím masem a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *