22. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský steak s chimichurri salsa.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný argentinský steak s chimichurri salsou, která dodá vašemu jídlu pikantní a svěží chuť. Skvělá kombinace grilovaného masa a bylinkové omáčky, která se snadno připravuje a rozhodně stojí za vyzkoušení. Tento recept určitě potěší vaše chuťové buňky i ty nejnáročnější gurmány.

Suroviny

  • 4 kusy argentinského steak
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvě nasekaného petržele
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička sůl
  • 1/2 lžička mletého černého pepře

Postup

  1. Nejprve si připravte chimichurri salsa. V misce smíchejte olivový olej, petržel, česnek, vinný ocet, sůl a pepř. Důkladně promíchejte a nechte odpočívat.
  2. Na grilu si opékejte argentinské steaky podle vaší chuti (krátce až středně propečené).
  3. Po upečení steaků ještě horké polijte chimichurri salsou a nechte chvíli odpočinout, aby se chute prolily.
  4. Smažené steaky podávejte s dochucenou chimichurri salsou, ideálně s grilovaným či pečeným bramborovým salátem jako přílohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *