22. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí rizoto s hříbky a šalotkou. Tento recept je skvělou kombinací kuřecího masa, aromatické cibule šalotky a plňoucích hříbků. Nechte se unést bohatou chutí a jednoduchou přípravou tohoto lahodného pokrmu.
Suroviny
- 250g kuřecího masa
- 200g rýže na rizoto
- 100g hříbků
- 1 šalotka
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 500ml kuřecího vývaru
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
- Přidejte na tenké plátky nakrájenou šalotku a orestujte dozlatova.
- Přidejte nakrájené hříbky a smažte do měkká.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a osolte, opepřete a opepřete oreganem. Smažte maso dokud není zlatavé.
- Přidejte omytou rýži a promíchejte s ostatními surovinami.
- Zalijte vývarem a nechte vařit asi 20 minut, dokud rýže není uvařená a náplň slivá.
- Pokud je rizoto příliš husté, přidejte trochu vody nebo vývaru.
- Po uvaření můžete přidat nastrouhaný sýr nebo čerstvou petrželku pro zpestření chuti.