22. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Kuřecí rizoto s hříbky a šalotkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ‍lahodné kuřecí rizoto s‌ hříbky⁢ a šalotkou. Tento recept je skvělou ⁤kombinací‌ kuřecího masa, aromatické cibule ⁣šalotky a plňoucích ‍hříbků. Nechte se unést ⁤bohatou chutí ​a ​jednoduchou přípravou tohoto lahodného pokrmu.

Suroviny

  • 250g kuřecího⁢ masa
  • 200g rýže na rizoto
  • 100g hříbků
  • 1 šalotka
  • 1 lžíce​ olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 500ml kuřecího ⁣vývaru
  • sůl,⁣ pepř,⁤ oregano

Postup

  1. Na⁣ pánvi rozehřejte⁢ olivový olej a máslo.
  2. Přidejte na tenké plátky nakrájenou šalotku a orestujte dozlatova.
  3. Přidejte nakrájené hříbky ‍a smažte ‌do⁢ měkká.
  4. Přidejte nakrájené kuřecí maso a osolte,⁣ opepřete a opepřete oreganem. Smažte⁤ maso dokud ⁢není zlatavé.
  5. Přidejte omytou rýži​ a ‍promíchejte s⁣ ostatními surovinami.
  6. Zalijte vývarem ​a nechte ⁣vařit asi⁤ 20 minut, dokud rýže ‍není‍ uvařená a náplň slivá.
  7. Pokud je rizoto​ příliš husté,‍ přidejte ⁣trochu vody nebo⁣ vývaru.
  8. Po​ uvaření můžete přidat nastrouhaný sýr nebo ⁣čerstvou petrželku​ pro zpestření chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *