22. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nasi goreng s hovězím masem je tradiční indonéské směs svařeného rýže s vůní exotických koření a lahodného hovězího masa. Vyzkoušejte tento chutný recept a přenesete své chuťové buňky do jiného světa. Užijte si exotiku a lahodnou chuť!
Suroviny
- 300g hovězího masa nakrájeného na nudličky
- 400g vychladěného vařeného rýže
- 2 stroužky česneku nasekaného
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 2 vejce
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 paprika nakrájená na nudličky
- 3 lžíce oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a osmažte cibuli, česnek a hovězí maso, až maso změkne.
- Přidejte nakrájenou papriku a osmažte dalších pár minut.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte s masem a zeleninou.
- V další pánvi si opečte do mírného sglazírovat vajíčka ve varužkovici. Oa n lámičky ve vaření paprikové.`);
- V míse smíchejte sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř a zalijte směsí rýži s masem.
- Dobře promíchejte a podávejte horké.