22. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Nasi goreng s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Nasi goreng s hovězím masem je tradiční indonéské směs svařeného rýže s vůní exotických koření a lahodného hovězího masa. Vyzkoušejte tento chutný recept a přenesete své chuťové buňky do jiného světa. Užijte si exotiku a lahodnou chuť!

Suroviny

  • 300g hovězího masa nakrájeného na nudličky
  • 400g vychladěného vařeného rýže
  • 2 stroužky česneku nasekaného
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 2 vejce
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 paprika nakrájená na nudličky
  • 3 lžíce oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a osmažte cibuli, česnek a hovězí maso, až maso změkne.
  2. Přidejte nakrájenou papriku a osmažte dalších pár minut.
  3. Přidejte vařenou rýži a promíchejte s masem a zeleninou.
  4. V další pánvi si opečte do mírného sglazírovat vajíčka ve varužkovici. Oa n lámičky ve vaření paprikové.`);
  5. V míse smíchejte sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř a zalijte směsí rýži s masem.
  6. Dobře promíchejte a podávejte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *