22. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Lamb tagine s meruňkami je oblíbený marocký pokrm plný exotických chutí. Kombinace jemného jehněčího masa s sladkými meruňkami a kořeněnými omáčkami vás rozhodně nadchne. Připravte si tento lahodný pokrm doma a užijte si chuť Orientu. Sledujte náš recept a staňte se mistrným kuchařem!
Suroviny
- 500g jehněčího masa na guláš, nakrájeného na kostky
- 2 cibule, nakrájené na drobné kousky
- 3 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 400g rajčat z plechovky
- 200g sušených merunek
- 100g oloupaných mandlí
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na troše oleje osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
- Přidáme nakrájené jehněčí maso a opečeme ho ze všech stran.
- Přidáme všechny koření (kurkumu, skořici, koriandr a kmín) a krátce prorestujeme.
- Přidáme rajčata z plechovky (spolu s šťávou) a osolíme a opepříme podle chuti.
- Přiklopíme pokličkou a dusíme asi hodinu, dokud maso není měkké.
- Přidáme sušené meruňky a oloupané mandle a dusíme ještě 15-20 minut, dokud nejsou meruňky měkké.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji na závěr na jemném plameni naředit trochou vody.
- Po dokončení podáváme teplé s kuskusem nebo chlebem.