22. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Sicilská bruschetta s rajčaty je jedinečná italská pochoutka plná vůně a chuti. Tento recept vás okouzlí jednoduchostí a lahodnými kombinacemi čerstvých rajčat, bazalky a olivového oleje. Užijte si kousíček Sicílie ve vaší kuchyni!
Suroviny
- 4 plátky pečiva
- 4 ve větších kostkách nakrájená rajčata
- 1 stroužek česneku
- čerstvý bazalkový list
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Pečivo opečeme na grilu z obou stran.
- Oloupeme stroužek česneku a potíráme jím opečené plátky pečiva.
- Na opečené pečivo pokládáme nakrájená rajčata.
- Poléváme olivovým olejem a posypeme nasekaným bazalkem.
- Osolíme a opepříme podle chuti.
- Sicilskou bruschettu servírujeme ihned, dokud je pečivo stále horké.