22. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční českou specialitu - vepřo knedlo zelo až staročešky! Tento klasický recept spojuje šťavnaté vepřové maso s domácími bramborovými knedlíky a kyselým zelím. Určitě si pochutnáte na jedinečné kombinaci chutí, které vás vrátí zpět do starých časů. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodné jídlo, které potěší celou rodinu!
Suroviny
- 600g vepřového masa
- 400g hrubé mouky
- 1 vejce
- 500g zelí
- 200ml mléka
- 200g slaniny
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Nařežeme maso na menší kousky a osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
- V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a dejte do ní na kostky nakrájené vepřové maso.
- V hrnci s vroucí vodou uvařte maso do měkka.
- Po uvaření maso vyjměte a nechte vychladnout.
- Vývar z masa můžete použít třeba na zelí.
- Zelí na jemno nakrájejte a osmahněte s nastrouhanou slaninou.
- V malém hrnci smíchejte mouku s mlékem a přiveďte k varu. Pak vařte 2 minuty za stálého míchání.
- V míse smíchejte vývar z masa se směsí z mouky a mléka, přidejte uvařené maso a zelí se slaninou. Důkladně smíchejte.
- Vejce rozšlehejte vidličkou a přidejte do těsta.
- Z těsta vytvarujte knedlíky a uvařte je ve vroucí osolené vodě.