22. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Perník s medovou polevou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na klasický perník s medovou polevou. Připravte si lahodnou sladkou pochoutku, která rozzáří vaši chuťovou buňku. Sledujte naše krok za krokem návody a připravte si tento tradiční dezert pro své blízké. Užijte si ho kávou nebo čajem a dopřejte si chvíli sladkého užitku.

Suroviny

  • 250g hladké mouky
  • 125g másla
  • 125g medu
  • 125g cukru
  • 1 lžička perníkových koření (skořice, hřebíček, muškátový oříšek, zázvor)
  • 1 vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku

Postup

  1. Med rozpustíme společně s máslem a cukrem na mírném ohni, necháme vychladnout.
  2. Přidáme vejce, mouku, perníkové koření a kypřící prášek a zpracujeme hladké těsto.
  3. Těsto necháme alespoň hodinu odležet v lednici zabalené do potravinové fólie.
  4. Po odpočinku těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme různé tvary perníkových oblíbených.
  5. Perníky pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 10-12 minut (doba pečení se může lišit dle velikosti perníků).
  6. Hotové perníky necháme vychladnout a poté můžeme ozdobit medovou polevou, nebo podle fantazie.

Medová poleva

  • 200g moučkového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 2-3 lžíce horké vody

Postup

  1. Všechny ingredience na polevu smícháme dohromady tak, abychom dosáhli konzistence polevy, kterou můžeme nanášet na perníky (pokud je poleva příliš řídká, přidejte více cukru, pokud je příliš tuhá, přidejte více vody).
  2. Polevou ozdobíme vychladlé perníky a necháme ztuhnout.
  3. Perníky s medovou polevou jsou hotové k podávání.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *