22. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Klasické české jídlo knedlo-zelo-vepřo získává nový kabát díky naší receptuře s moderním nádechem. Připravte si lahodnou směs šťavnatého vepřového masa, ochucené zelí a nadýchaných knedlíků a překvapte své chuťové buňky novým twistem. Vyzkoušejte náš recept na knedlo-zelo-vepřo v novém kabátě a překvapte své blízké nevšední kombinací tradičních chutí s moderním přístupem k vaření.
Suroviny
- 400g vepřového masa
- 1 malá hlávka zelí
- 500g brambor
- 250g hladké mouky
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Nejprve si připravíme knedlíky. Brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s hladkou moukou, solí a trochou vody. Vytvoříme hladké těsto a necháme odpočinout.
- Vepřové maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme.
- Hlávku zelí nakrájíme na tenké nudličky a přidáme k masu. Promícháme, přidáme kmín a dusíme pod pokličkou, dokud zelí nezměkne.
- Z těsta uděláme menší knedlíky, které povaříme ve vroucí osolené vodě do měkka.
- Hotové knedlíky podáváme s vepřovým masem se zelím a podáváme posypané kousky opečené slaniny.