22. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille pečené zeleniny s medem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na domácí ratatouille, které je připravené z pečené zeleniny zalité medem. Tento lahodný pokrm je plný chuti a vitamínů a jistě potěší všechny milovníky zdravé stravy. Pečená zelenina se skvěle hodí jako příloha nebo samostatné jídlo. Vychutnejte si ho s celou rodinou!

Suroviny:

  • 2 cukety
  • 2 baklažány
  • 3 papriky (různé barvy)
  • 4 rajčata
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce medu
  • olivový olej
  • čerstvý tymián nebo rozmarýn
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Na předehřátou troubu na 200°C si připravte zeleninu. Cukety, baklažány, papriky a rajčata nakrájejte na menší kousky. Cibule a česnek nakrájejte na plátky.
  2. Na plech vložte zeleninu, cibuli a česnek. Zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete podle chuti. Přidejte čerstvý tymián nebo rozmarýn.
  3. Pečte zeleninu v troubě asi 30 minut, dokud nezměkne a lehce se začne zbarvovat.
  4. V misce smíchejte med se šťávou z pečené zeleniny. Touto směsí polit jemně pečenou zeleninu a dejte do trouby péct dalších 10 minut.
  5. Ratatouille s medem podávejte jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo s kousky uzeného sýra nebo čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *