22. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí na voňavém pyré je lahodné jídlo, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale také vaše nosní receptory. Kombinace šťavnatého hovězího masa s jemným voňavým pyré zaručí dokonalý gastronomický zážitek. Podívejte se na náš recept a připravte si tento lahodný pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 3 středně velká brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička majoránky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte pyré. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vařte ve vroucí osolené vodě, dokud nezměknou.
- V druhém hrnci si osmahněte na olivovém oleji cibuli, nasekaný česnek a hovězí maso, které jste nakrájeli na menší kousky.
- Přidejte tymián, majoránku, osolte a opepřete podle chuti a dusíme asi 20 minut, dokud není maso měkké.
- Vyklopte teď brambory, sceděte vodu a rozmixujte je na krémové pyré. Dochutíme podle chuti solí a pepřem.
- Servírujeme hovězí na talíř, vedle přidáme lžíci vonných bramborových pyré a můžeme podávat. Dobrou chuť!