22. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí na voňavém pyré.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí na ‌voňavém pyré je lahodné jídlo, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale také vaše nosní receptory. Kombinace‌ šťavnatého hovězího masa s jemným voňavým pyré zaručí ⁣dokonalý gastronomický zážitek. Podívejte se na náš recept a připravte ‍si‌ tento lahodný pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 3 středně velká brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte pyré. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vařte ve vroucí osolené vodě, dokud nezměknou.
  2. V druhém hrnci ⁢si osmahněte na olivovém oleji cibuli, nasekaný česnek a hovězí maso, které jste nakrájeli na menší kousky.
  3. Přidejte tymián, majoránku, osolte a opepřete podle chuti a dusíme ‍asi 20 minut, dokud není‌ maso měkké.
  4. Vyklopte teď brambory, ​sceděte ⁢vodu a rozmixujte je na krémové pyré. ​Dochutíme podle chuti solí a pepřem.
  5. Servírujeme hovězí na talíř,‌ vedle přidáme lžíci vonných bramborových pyré a můžeme podávat.‌ Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *