22. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Lahodný jehněčí kari je exotické a chutné jídlo, které láká svou kořeněnou vůní a bohatou chuťou. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a okořeňte svou kuchyni novými zážitky! S námi se naučíte recept naprosto snadno a rychle. Vyzkoušejte ho ještě dnes a potěšte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostičky
- 2 cibule nakrájené na drobné kousky
- 3 stroužky česneku rozmačkané
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 2 lžíce kari koření
- 400ml kokosového mléka
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozpalte olej a na něm osmahněte cibuli a česnek, dokud nezjemní.
- Přidejte kousek masa a smažte, dokud nezezlátne.
- Přidejte kari koření a promíchejte, aby se všechny chutě propojily.
- Přidejte papriku a kokosové mléko a nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud maso není měkké.
- Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.