22. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s chlebem a česnekem
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse s chlebem a česnekem je lahodná francouzská rybí polévka, která okouzlí vaše chuťové buňky. Připravte si tento exotický pokrm doma a užijte si lahodnou kombinaci mořských plodů, aromatických bylinek a křupavého chleba s česnekovým máslem. Bon appétit!

Suroviny

  • 500g mix mořských plodů (krevety, mušle, kalamáry)
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 2 brambory
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička provensálských bylinek
  • 500ml rybího vývaru
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte nakrájená rajčata, brambory a provensálské bylinky. Dusíme asi 10 minut.
  3. Přilijte rybí vývar a nechte vařit asi 15 minut.
  4. Přidejte mořské plody a vařte dalších 5-7 minut.
  5. Pokud je bouillabaisse řídší, můžete ji zahustit trochou rajčatového protlaku.

Podávání

Bouillabaisse podávejte s křupavým česnekovým chlebem. Ten si připravíte tak, že na plátek chleba natřete česnekové máslo a zapečete v troubě dozlatova.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *