22. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si lahodné sushi s chutným lososem a krémovým avokádem, které je zvýrazněno ostrým wasabi. Vyzkoušejte tento recept a užijte si jedinečnou chuť japonské kuchyně doma.
Suroviny
- 200g sushi rýže
- 400g lososa
- 2 avokáda
- Wasabi pasta
- Sójová omáčka
- Korejský jarní cibulový olej
- Hnědé rýžové octové sushiové zrníčka
Postup
- Uvařte sushi rýži dle pokynů na obalu a nechte ji vychladnout.
- Lososa nakrájejte na tenké plátky.
- Avokádo oloupejte, zbavte jádra a nakrájejte na tenké proužky.
- Na bambusový koberec položte obrácenou stranou nahoru nori řasu, roztáhněte na ni vrstvu rýže a na horní část položte řež lososa a avokádo.
- S pomocí bambusového koberečku zatočte sushi a dobře zatlačte, aby se sestavine přilepily k sobě.
- Nakrájejte rolky na malé kousky, podávejte s vodním wasabi pastou, sójou a octem.