22. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na vepřové řízečky s pikantní chimichurri omáčkou! Tento argentinský klasik dodá vašemu jídlu úžasnou chuť a vonnou vůni. Nechte se okouzlit jednoduchostí a chutí tohoto lahodného pokrmu!
Suroviny
- 400g vepřových řízků
- 1/2 šálku čerstvé petržele
- 4 stroužky česneku
- 1/2 šálku olivového oleje
- 2 lžíce červeného vína ocet
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého pepře
Postup
- Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. V mixéru společně smícháme petržel, česnek, olivový olej, ocet, sůl a pepř, dokud nedosáhneme hladké konzistence.
- Vepřové řízky naklepeme do tenkého plátu a osolíme a opepříme z obou stran.
- V pánvi rozpálíme trochu oleje a na něm zprudka opečeme vepřové řízky z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a propečené.
- Smažené vepřové řízky podáváme s chimichurri omáčkou a můžeme je doplnit rýží či brambory.