21. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí bordelaise s hranolkami.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné hovězí bordelaise servírované s křupavými hranolkami. Tento francouzský klasik je skvělou volbou pro výjimečný večeři plnou chutí a vůní. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si tuto lahůdku i doma!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 100g cibule
  • 50g mrkve
  • 50g celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 250ml červeného vína
  • 250ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce másla
  • sůl, pepř

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
  2. Nakrájejte cibuli, mrkev, celer a česnek na drobné kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte zeleninu.
  4. Přidejte maso a smažte ho dozlatova.
  5. Po chvíli zalijte červeným vínem a nechte vroucí, dokud se nevyvaří alkohol.
  6. Přilijte hovězí vývar a vařte na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne.
  7. Zjemněte omáčku máslem a dochuťte podle chuti solí a pepřem.
  8. Smažte hranolky a podávejte s hovězím bordelaise.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *